Therapieën

Behandelingen

Ontdek de verschillende therapieën en behandelingen
van Kinepraktijk Ruggeveld in Deurne (Antwerpen)

Manuele therapie & Kinesitherapie (Kinesitherapie Deurne)


U kan bij Kine Ruggeveld te Deurne (Antwerpen) in behandeling voor allerlei klachten aan de spieren, pezen en gewrichten over het hele lichaam, alsook in de rug of nek. Klassieke kinesitherapie wordt vaak gecombineerd met manuele therapie.

Manuele therapie richt zich op het mobiliseren en manipuleren van gewrichten om o.a rug- en nekklachten te behandelen.
Bel naar 03/324 60 51 voor meer info of maak een afspraak bij een van onze collega's.

Wenst u graag meer te lezen over het onderwerp manuele therapie? Dan kan u terecht op de site van Mathera, de Belgische associatie van Manuele therapie.

https://www.mathera.be/nl/content/wat-manuele-therapie

Onze praktijk is tevens de vinden op de verzamelwebsite voor erkende manueel therapeuten: www.manueeltherapeut-info.be .Manuele therapie Deurne

Bekkenbodemtherapie (Bekkenbodemtherapie Deurne)


Bekkenbodemtherapie of pelvische reëducatie behandelt klachten in het kleine bekken gebied. Bekkenbodemtherapie richt zich op het leren controleren van de bekkenbodemspieren door middel van specifieke oefeningen.Dry needling
(Dry Needling Deurne)


Dry needling  is een behandeltechniek waarbij men een dunne naald door de huid tot in de spieren prikt. Dry needling is zeer effectief in het behandelen van spierklachten doordat de naalden zich richten op de triggerpoints in de spieren.

Dry needling is gebaseerd op  anatomische en neurofysiologische principes en is dus niet te verwarren met accupunctuur. De term 'dry' wil vooral zeggen dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald. Meer info vindt u op de site van 'Dry needling Gent'.


Temporomandibulaire klachten -Kaakklachten
(Kaakklachten Deurne)


Temporomandibulaire klachten, TMD- klachten  ofwel kaakklachten zijn klachten aan kaakgewricht.
Vaak voorkomende symptomen zijn pijn of geluid bij het eten en kauwen, een verminderde mondopening, slijtage aan de tanden of een stijf en stram gevoel aan de kaken.
Het meest van al geven patiënten met temporomandibulaire klachten aan dat ze klemmen/knarsen met de tanden (bruxisme).
In sommige gevallen veroorzaken kaakklachten ook hoofdpijn en tinnitus (oorsuizingen).
Bij Kinepraktijk Ruggeveld in Deurne kan u terecht voor een behandeling van de kaakspieren en het kaakgewricht. Samen kaderen we de klachten en geven we de gepast behandeling op maat.

Pre- of Postnatale kinesitherapie
(Pre - Postnatale Kinesitherpie Deurne)

Bij post of pre-natale kine krijgt de toekomstige moeder begeleiding doorheen en na haar zwangerschap. Het is een periode die heel wat  lichamelijke klachten met zich kan  meebrengen. Om deze klachten te beperken en om een vlottere recuperatie na de bevalling mogelijk te maken kan u bij ons een afspraak maken.Post-operatieve revalidatie
(Post-operatieve revalidatie Deurne)


Hebt een operatie of orthopedische ingreep ondergaan? Bent u recent geopereerd aan de schouder, knie of elders? Bent u net ontslagen uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum?
Bij Kine Ruggeveld (Deurne) kan u rekenen op de beste begeleiding voor een optimaal herstel.


Cardiale & oncologische revalidatie
(Cardiale & Oncologische revalidatie Deurne)

Na een hart-operatie of oncologische behandeling is uw lichaam fel verzwakt en moet her opnieuw revalideren van de ondernomen ingrepen.
Het herwinnen van kracht en conditie kan gebeuren onder de deskundige begeleiding van onze kinesisten


Sportkinesitherapie
(Sportkinesitherapie Deurne)


Bent u sporter of hebt u bij het sporten een letsel opgelopen?
Maak een afspraak bij Kine Ruggeveld in Deurne om je door onze kinesitherapeuten te laten bijstaan in de revalidatie van je letsel. We gaan opzoek naar de juiste oorzaak en brengen factoren in kaart om te trachten nieuwe  letsels  in de toekomst te vermijden.Bekkenbodemtherapie Deurne
Dry Needling
Kaakklachten
Revalidatie
Sportkinesitherapie