FAQ

KINE RUGGEVELD - UW KINESIST IN DEURNE
Veel gestelde vragen over onze praktijk


Wat neem ik mee naar de Kinesist?Voorschrift van de arts, identiteitskaart, gemakkelijke kledij en eventueel het verslag of de foto’s van de medische beeldvorming indien van toepassing.

Hoe lang duurt een sessie bij de kinesist?

Een sessie bij de kinesist duurt doorgaans 30 minuten, tenzij specifiek anders voorgeschreven of bij een speciale toelating zoals bij sommige sessie lymfedrainage.

Op hoeveel behandelingen heb ik recht?

Het aantal sessies wordt door de voorschrijvend arts bepaald. Maximale terugbetaling is begrensd tot:

18 sessies bij “courante”/kleine aandoeningen (tenniselleboog, enkelverstuiking,…), en 3 van deze aandoeningen per kalenderjaar. 60 of 80 sessies bij specifieke aandoeningen (operaties, gangrevalidatie, …)Onbeperkt aantal sessies bij zware aandoeningen (parkinson, CVA,…)

Hoelang is een voorschrift geldig?

Een voorschrift is 2 maanden geldig.

Hoe snel mag ik resultaat verwachten?

Het aantal sessies  bij Kine Ruggeveld  - kinesist in Deurne -wordt uiteraard bepaald door de ernst van de klacht , alsook door de duur van de klacht. Het spreekt voor zich dat ernstige klachten die al lang aanslepen, vaak meer tijd vragen dan de meeste acute klachten.

Het resultaat is wel voelbaar na minstens 1 à 2 sessies.

Hoeveel kost een sessie bij Kinepraktijk Ruggeveld

Indien u beschermd bent door het omnium statuut of andere verhoogde tegemoetkoming geniet betaalt u de conventietarieven met maximale terugbetaling van de mutualtiteit. De tarieven hiervoor vindt u op de website van het Riziv, ofwel het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering.
De standaard tarieven in de praktijk zijn 36 EUR per sessie. Jaarlijks betaalt u 7 EUR voor een kleine dossierkost. Een grote dossierkost horend bij een Fa of FB pathologie bedraagt 30,65 EUR. Voor behandelingen aan huis rekenen we een verplaatsingskost van 4 EUR aan.

Kan kinesitherapie gecombineerd worden met andere behandelmethodes?

Dit kan zeker en vast, zowel met alternatieve als klassieke therapie. Alleen dient er rekening gehouden te worden met het feit dat de behandelingen liefst niet op dezelfde dag of te dicht opeen mogen volgen.

 

Kinepraktijk Ruggeveld/Kinesist Deurne , Groepspraktijk  voor kinesitherapie, manuele therapie.


MAAK EEN AFSPRAAK OP
03 324 60 51


Voor verdere vragen of contact: info@kineruggeveld.be